Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006

Διαμαρτυρία 52: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

3 Νοεμβρίου 2006, 11:43
Από: Νατάσα Μερκούρη

Αγαπητοί κύριοι,
μόλις σήμερα πληροφορήθηκα τη διακοπή λειτουργίας του culture guide. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση στερεί, σε μεγάλο βαθμό, την έγκυρη ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
Η ιστοσελίδα του culture guide ήταν-και λυπάμαι που χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο- από τις πιο έγκυρες, αισθητικά επιμελημένες, πρωτότυπες και αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για θέματα πολιτισμού.
Όποτε δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με την ομάδα του culture guide, έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ταχύτητα, την υπεύθυνη διαχείριση των δεδομένων και την ποιότητα της παρουσίασης των ειδήσεων. Απόδειξη η υψηλή επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου.
Είναι σφάλμα σε μια κοινωνία που, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, πάσχει από έλλειψη ευαισθητοποίσης σε θέματα πολιτιστικής αγωγής και ευρύτερης κοινωνικής παιδείας των πολιτών, να λαμβάνονται τέτοιες επιζήμιες πολιτικές αποφάσεις. Γιατί θεωρώ πολιτική απόφαση και πολιτική, με την ευρύτερη έννοια του όρου, κίνηση τόσο την προβολή και την προώθηση όλων των εκφάνσεων του πολιτισμού όσο και την αποσιώπησή τους.
Θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να είστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα το επικροτήσει.
Με εκτίμηση
Νατάσα Μερκούρη
Γενική Γραμματέας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Hellenic Theatre/Drama & Education Network

member of IDEA -International Drama/Theatre Education Association
Athens, Greece
Email: theatro@theatroedu.gr
Tel/Fax: +30-210-6564109