Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006

Διαμαρτυρία 57: Γιάννης Βαλασάκης

3 Νοεμβρίου 2006, 13:17
Από: Γιάννη Βαλασάκη

Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργείο Πολιτισμού / Αρμόδιους / Μ.Μ.Ε.
Κυρίες / Κύριοι,
με την πεποίθηση ότι το επίπεδο του πολιτισμού ως θεσμός θα έπρεπε να ενισχύεται από το κράτος αλλά και να δίνονται κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη και αντίστοιχες προσπάθειες είναι τουλάχιστον ντροπή να κλείσει ένας τόσο ενημερωτικός και ταυτόχρονα τέτοιου ποιοτικού επιπέδου ιστότοπος.
Είναι κρίμα η μοναδική -ίσως- ιστοσελίδα της χώρας που λειτουργούσε ανεξάρτητα και με τέτοιο πλούτο πληροφοριών να βάζει τέρμα δίχως εξηγήσεις.
Σε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα ανέφερε πως έκλεισε λόγο κόστους ή υποδομής. Το κόστος μιας τέτοιας ιστοσελίδας είναι μηδενικό μπροστά σε χρήματα που πραγματικά αφήνονται στον άνεμο (βλ. Πλ. Ομονοίας).
Όσον αφορά το προηγούμενο είναι σίγουρο πως ακόμη και εθελοντικά υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν κάτι παραπάνω από το χρόνο τους και τη θέλησή τους για να συμμετέχουν στη δομή, οργάνωση, σχεδίαση ενός τέτοιου site. Άλλωστε λαμβάνοντας ως παράδειγμα το ανοιχτό λογισμικό μπορούμε να κάλλιστα να ισχυριστούμε πως στην κοινωνία του διαδικτύου υπάρχει ένθερμη συμμετοχή για την επίτευξη κοινού (καλού) σκοπού.
Άραγε πότε θα αρχίσουμε να παράγουμε προϊόντα πολιτισμού αυτόχθονα - χωρίς να στηριζόμαστε στην Ευρωπαική Χρηματοδότηση ή (ακόμη χειρότερα) να αναγκαζόμαστε λόγω και μέσω αυτής να "δημιουργούμε";
Είναι απαραίτητο να δωθεί μια απάντηση προς όλους,
Ευχαριστώ,
Βαλασάκης Γιάννης
Electronics Engineer
Intracom Defense Electronics
Σημείωση: Οι παραπάνω γνώμες / απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και δεν
εκφράζουν τη γνώμη του εργοδότη ή οποιουδήποτε άλλου.