Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2006

Διαμαρτυρία 209: Γεράσιμος Αρτελάρης (Βρετανία)

29 Νοεμβρίου 2006, 02:14
Από: Γεράσιμο Αρτελάρη

Είμαι ένας Έλληνας φοιτητής στην Αγγλία, ο οποίος καθώς πλησιάζουν οι μέρες των διακοπών θέλησα να ενημερωθώ για τις εκδηλώσεις και παραστάσεις στην Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι η ιστοσελίδα www.cultureguide.gr δεν λειτουργεί πια.
Μετά από λίγη έρευνα έμαθα ότι αυτή ήταν μια συνειδητή επιλογή του ελληνικού υπουργείου πολιτισμού (ο θεός να το κάνει), και επομένως του ίδιου του υπουργού, λόγω κόστους. Η ιστοσελίδα αυτή ήταν για εμένα (και για πάρα πολλούς άλλους) η πιο έγκυρη πηγή πληροφόρησης για τον Πολιτισμό στην Ελλάδα και μέσο διασταύρωσης πληροφοριών που μπορεί να έβρισκα σε άλλες ιστοσελίδες.
Επίσης, περιείχε πληροφορίες, όπως ημερομηνίες θερινών περιοδειών θιάσων, οι οποίες δεν υπήρχαν σε κανένα άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Ήταν ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος έγκυρης πληροφόρησης.
Ρωτώ λοιπόν (κυρίως τον κο υπουργό), ήταν οι μισθοί 7 (!) ατόμων δυσβάσταχτο κόστος για την πολιτιστική ενημέρωση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών; Ή μήπως μπορεί να εγγυηθεί ο κος υπουργός ότι το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων του υπουργείου εργάζεται με συνέπεια και αξιοπιστία και δεν υπάρχουν αργόμισθοι; Αυτή είναι η περιβόητη επένδυση του πρωθυπουργού στην Παιδεία και τον Πολιτισμό;
Αυτή είναι η χρήση της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη; Αλλά, πάνω από όλα, αυτή είναι η αντίληψη του κου υπουργού και των συνεργατών του για την αναγκαιότητα (της τόσο σημαντικής για εμάς) ενημέρωσης; Ότι κοστίζει; (Αυτός πληρώνει;) Βεβαίως και κοστίζει, αλλά αξίζει τα λεφτά της! Θα μπορούσε η ιστοσελίδα να αυτοσυντηρείται και να πηγαίνει από μόνη της να μαζεύει πληροφορίες; Όχι, βέβαια. Θα μπορούσε η ιστοσελίδα να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό; Ίσως, αλλά η εις βάρος της εγκυρότητας της πληροφόρησης.
Ωστόσο, ούτε καν αυτό δεν ήταν στα σχέδια του υποργείου. Αντί λοιπόν ο κος Βουλγαράκης να προσπαθεί να μετατρέψει το υπουργείο πολιτισμού σε έναν κλώνο του υπουργείου δημόσιας τάξης, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και λίγο σοβαρά με τον Πολιτισμό, αν και είναι ο πλέον ακατάλληλος.
Ως Έλληνας πολίτης (δηλαδή ψηφοφόρος και μελλοντική πηγή εσόδων) διαμαρτύρομαι εντονότατα για το κλείσιμο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και ζητώ την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της.
Σας ευχαριστώ,

Γεράσιμος Αρτελάρης

1 Comments:

At 3:21 π.μ., Blogger cheapArt said...

κυριε Αρτελαρη,

εχετε απολυτο δικιο και ειναι πολυ κριμα που εκλεισε αυτο το ηλεκτρονικο περιοδικο.

πρεπει να σας ενημερωσω πως με το ιδιο πνευμα της "οικονιμιας" εχουν γινει και αλλες ισως και χειροτερες περικοπες οπως την φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων τη νύχτα. και έστι σύντομα θα αρχίσουν οι κλοπές αρχαίων αντικειμένων ή θα προσπαθήσουν να πάρουν τη φύλαξη ιδιωτικές εταιρείες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home