Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2006

Διαμαρτυρία 203: Σπύρος Χρυσικόπουλος

25 Νοεμβρίου 2006, 12:49
Από: Σπύρο Χρυσικόπουλο
Subject: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - CULTUREGUIDE.GR

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,
Με βαθιά λύπη ενημερώθηκα ότι η πρόσφατη αδυναμία πρόσβασης στο περιεχόμενο της δίγλωσσης διαδικτυακής πύλης cultureguide.gr για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας δεν αποτελούσε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα αλλά μελετημένη υπουργική ενέργεια. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου στην ενέργεια αυτή και τη συμπαράσταση μου στη γενικότερη προσπάθεια για άρση της υπουργικής απόφασης και επαναλειτουργία του cultureguide.gr
Η επαγγελματική μου ιδιότητα του μεταφραστή/επιμελητή συνεπάγεται τη συνεχή ενασχόληση με κείμενα ποικίλου περιεχομένου και βέβαια την πολύωρη καθημερινή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την επίσκεψη δεκάδων διαδικτυακών τόπων. Με δεδομένη, λοιπόν, την επαγγελματική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι τα κείμενα της διαδικτυακής πύλης ήταν κατά κανόνα άρτια και καλογραμμένα και η δομή της πύλης υπήρξε υποδειγματική τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και από πλευράς πληροφόρησης, καθώς περιείχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους.
Θεωρώ, λοιπόν ότι η συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη εκτελούσε το έργο της στο ακέραιο και ότι η διακοπή της λειτουργίας της αφενός φέρει ένα καίριο πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφετέρου αφαιρεί από το οπλοστάσιο της προβολής του πολιτισμού και του τουρισμού της χώρας μας ένα δυνατό όπλο.
Κατά τη γνώμη μου η πολιτεία οφείλει να προσπαθήσει σοβαρά να αντιμετωπίσει τα τυχόν προβλήματα που οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης και να μεριμνήσει για την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας του cultureguide.gr .
Μετά τιμής

Χρυσικόπουλος Σπύρος
Μεταφραστής/Επιμελητής
EN-ES-EL